Nielsen Homescan kokemuksia

Nielsen Kuluttajapaneeli on Suomen suosituimpia tutkimuspaneeleita. Tämä paneeli eroaa muista kuluttajapaneeleista siinä, että jäsenet eivät vastaa heille lähetettyihin kyselyihin, vaan jäsenet skannaavat kotiin toimitettavalla Nielsen Homescan -skannerilla tekemänsä ostokset.

Tietojen avulla seurataan kuluttajien ostotottumuksia sekä pystytään tekemään hintavertailuja eri myymälöiden ja kauppaketjujen välillä. Nielsen kuluttajapaneelin takana on The Nielsen Company, joka on Yhdysvaltalainen yritys.

Nielsen toimii yli 100 maassa, joten kyseessä on todella laaja ympäri maailmaa kuluttajien ostokäyttäytymistä tutkiva yritys. Suomessa Nielsenillä on noin yli 10 000 jäsentä, niiden joukossa on perheitä, sinkkuja, pariskuntia, eli hyvin monenlaisia jäseniä, jotta saadaan mahdollisimman hyvä kuva erilaisten kotitalouksien kulutustottumuksista.

 Rekisteröidy

 

Miten se toimii

Kun henkilö haluaa liittyä kuluttajapaneelin jäseneksi, tulee hänen täyttää perustietoja itsestään ja kotitaloudestaan, muun muassa lemmikit ja niiden määrä, erityisruokavaliot, suosikki kauppaketju ym. Tämän jälkeen Nielsen käsittelee nämä tiedot ja päättelee niiden perusteella, tarvitaanko paneeliin juuri tällaista henkilöä.

Sen jälkeen kun henkilö on hyväksytty ja hän on liittynyt Nielsenin kuluttajapaneeliin, toimitetaan hänelle kotiin tuoteskanneri sekä sen latausasema, käyttöohjeet ja koodivihko. Kun laite on asennettu ja ladattu, on se valmiina ostosten skannaamiseen. Henkilön tulisi skannata kaikki tekemänsä ostokset.

Skannaus tulisi tehdä vähintään kerran viikossa, jotta pisteiden keräämisessä ei tule katkoja. Mikäli viikon aikana ei ole ostoksia, ilmoitetaan sekin skannerin valikon avulla. Jos henkilö on lähdössä lomalle, voi siitäkin ilmoittaa etukäteen skannerin valikoiden avulla.

Jokaisen tuotteen koodi on skannattava erikseen. Punnittuja tuotteita ei voi skannata omasta koodistaan vaan niiden koodi on etsittävä erillisestä koodikirjasta ja skannattava se.

Nielsen kuluttajapaneelilla on nykyään myös Nielsen Homescan Sovellus, joka on ladattavissa sekä Android että iOS puhelimelle. Sovelluksen avulla skannaamisen voi tehdä puhelimella, eikä erilliselle skannerille ole tällöin tarvetta.

Lunastetut pisteet ovat veronalaista tuloa, jotka Nielsen ilmoittaa suoraan verottajalle. Tämä tapahtuu vasta siinä vaiheessa, kun jäsen lunastaa itselleen palkinnon, jolla on jokin rahallinen arvo. Eli kerätyt tallessa olevat pisteet eivät vielä ole ansaittua tuloa.

 

Maksut ja palkkiot

Jokainen viikko, jolloin skannauksia on tehty, kasvattaa pistemäärää 120 pistettä. Neljän viikon yhtäjaksoinen katkeamaton viikkoskannaus lisää pistemäärää 400 pisteellä. Lisäpisteitä saa myös puolen vuoden katkeamattomasta viikkoskannauksesta. Kuluttajapaneeli lähettää silloin tällöin pyyntöjä päivittää käyttäjätiedot. Päivityksen suorittamisesta maksetaan 500 pistettä.

Kerätyt pisteet voi vaihtaa lahjakortteihin tai tuotteisiin, joita on tarjolla erilaisia, moneen eri kohteeseen ja eriarvoisina. Valittavana on muun muassa sellaisia lahjakortteja kuin Zalando, Nike, GoGift Superlahjakortti, H&M ja tuotteissa löytyy muun muassa Marimekkoa, Iittalaa jne. Tuotteiden ja lahjakorttien lunastamiseen tarvitaan melko paljon pisteitä, joten henkilö voi odottaa lunastavansa ensimmäiset palkkionsa noin kolmen kuukauden kuluttua.

Jokainen kuluttajapaneelin jäsen, joka on tiettynä aikana hoitanut skannaamisen vaaditulla tavalla, osallistuu myös kaksi kertaa vuodessa arvontaan, jossa voi olla pääpalkintona esimerkiksi auto.

 

Nielsen Homescan kokemuksia ja mielipiteitä

Tuotteiden skannaaminen on aikaa vievää, sillä jokainen tuote on skannattava erikseen. Joten esimerkiksi kahden aikuisen ja kolmen lapsen perheessä viikko-ostosten skannaamiseen voi mennä aikaa jopa puoli tuntia. Eli tämä on sellainen asia, joka tulee ottaa huomioon, ennen kuin liittyy mukaan paneeliin.

 Rekisteröidy

Yleisesti ottaen kuluttajapaneelin jäsenillä on myönteisiä kokemuksia jäsenyydestä. Keräämällä pisteitä kasaan pidemmän aikaa, esimerkiksi vuoden verran, on voinut lunastaa itselleen esimerkiksi mikroaaltouunin, Iittalan astioita ja yli 100 euron superlahjakortteja. Nielsenillä on myös suomenkielinen asiakaspalvelu, joka auttaa kaikissa jäsenien kysymyksissä ja skannerin kanssa ilmenevissä ongelmissa.

Käy osoitteessa maksetutkyselyt.net nähdäksesi muut maksetut kyselysivustot.

 

Aiheeseen liittyy