Norstat Panel kokemuksia

Norstat on Euroopan johtava riippumaton markkinatutkimustietojen kerääjä. Markkinatutkimusmenetelmiä suoritetaan monella eri tavalla, yksi niistä on Norstat Panel, joka on kuluttajille suunnattu paneeli, jonka jäsenet voivat osallistua esim. tuotetesteihin, ryhmäkeskusteluihin ja mysteerishoppaamiseen. Norstatilla on toimisto 12 Euroopan maassa ja tiedonkeruuta tehdään 18 maassa.

Yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa Norstat pystyy keräämään tietoja maailmanlaajuisesti. Kuluttajapaneelit muodostavat Norstatin tiedonkeruun selkärangan. Norstatilla on Suomessa yhteys yli 650 000 kuluttajaan ja päätöksentekijään. Kerättävät tiedot antavat Norstatin asiakkaille arvokkaita vastauksia päätöksenteon tueksi.

 

Rekisteröitymisprosessi

Norstat kuluttajapaneeliin rekisteröityminen on erittäin helppo prosessi. Kuluttajapaneeliin pääsee rekisteröitymään syöttämällä Norstatin sivustolla rekisteröitymislomakkeeseen nimensä ja puhelinnumeronsa. Tämän jälkeen Norstat lähettää tekstiviestin, jolla profiilin pääsee viimeistelemään.

 Rekisteröidy

 

Ilman tätä viestiä, tai kutsua, henkilö ei pääse viimeistelemään rekisteröitymistään. Kun profiili on viimeistelty, uusi jäsen alkaa vastaanottamaan kutsuja kyselyihin ja tutkimuksiin. Rekisteröityminen on ilmaista ja rekisteröitymällä paneelin jäseneksi, henkilö osallistuu samalla arvontaan, jossa palkintona on 400 euron arvoinen superlahjakortti.

 

Miten se toimii?

Rekisteröitymisen yhteydessä henkilö vastaa omassa profiilissaan kysymyksiin, joiden perusteella Norstat voi määritellä millaiset kyselyt ja tutkimukset ovat henkilölle kaikkein sopivimpia. Tämän jälkeen Norstat lähettää paneelin jäsenille kutsuja osallistua sellaisiin kyselyihin ja tutkimuksiin, jotka sopivat heidän profiililleen.

Toisinaan kutsuja voi tulla myös ryhmäkeskusteluihin ja tuotetesteihin. Kaikista kyselyistä, joihin paneelin jäsen osallistuu ja suorittaa loppuun asti, maksetaan palkkio. Mitä useampaan kyselyyn ja tutkimukseen jäsen osallistuu, sitä enemmän palkkioita hän voi ansaita. Palkkiot maksetaan pisteinä, tai kolikoina, joita voi vaihtaa erilaisiin lahjakortteihin.

Kutsuttuihin kyselyihin vastaaminen on tärkeää, sillä vastaamatta ja osallistumatta jättäminen useampaan kyselyyn saattaa johtaa paneelista erottamiseen.  Kyselyissä ja tutkimuksissa annetut vastaukset ovat aina anonyymejä, eikä niitä voi liittää suoraan johonkin tiettyyn vastaajaan, joten vastaajan henkilöllisyys pysyy salassa.

 

Maksetut kyselyt

Norstat kyselyt ja niihin vastaaminen tapahtuvat kutsujen kautta. Kutsut kyselyihin osallistumiseen lähetetään paneelin jäsenille aina sähköpostiin. Tästä sähköpostista käy ilmi, kuinka paljon aikaa kyselyyn vastaaminen vie ja millainen palkkio siitä kertyy.

Alussa kutsuja tulee vähemmän, noin 2-3 viikossa, mutta mitä useampaan kyselyyn paneelin jäsen vastaa, sitä enemmän kutsuja hänelle alkaa tulemaan, noin 5-6 kyselyä viikossa, joskus jopa enemmän riippuen siitä, kuinka paljon juuri hänen profiiliinsa sopivia kyselyitä on tarjolla. Joten kutsuihin reagoiminen ja kyselyihin osallistuminen on todella tärkeää, jos haluaa saada jatkossakin enemmän kutsuja ja ansaita enemmän kolikoita.

 Rekisteröidy

 

Uskollisuusohjelma

Uskollisuusohjelma tai kanta-asiakkuus voi tuoda paneelin jäsenelle useampia etuja. Näihin pääsee käsiksi vastaamalla useampiin tutkimuksiin, jolloin jäsen pääsee nousemaan VIP-tasolle. Kanta-asiakasohjelmassa tarkoitus on kerätä tähtiä edetäkseen uusille tasoille, esimerkiksi siirtymällä Hopeatasosta Kultaan.

Jokaisella tasolla saa uusia ja jännittäviä etuja. Tähtiä voi kerätä usealla eri tavalla. Tärkein niistä on tietenkin kyselyihin vastaaminen. Jos henkilö osallistuu kuukauden aikana kaikkiin hänelle lähetettyihin kutsuihin, eli vastausprosentti on 100, ansaitsee hän 10 000 tähteä. Myös 50% ja 75% aktiivisuudesta palkitaan tähdillä.

Muutaman kerran vuodessa on myös mahdollista ansaita tähtiä kutsumalla ystäviään mukaan paneeliin. Tämän lisäksi kyselyihin vastaaminen kerryttää arpajaislippuja, joilla voi vuoden aikana osallistua matka-arvontaan.

 

Maksut ja palkkiot

Norstat Panelissa paneelin jäsenet osallistuvat erilaisiin kyselyihin, joista he ansaitsevat Norstat kolikoita. Palkkioita ei makseta jäsenille käteisenä rahana, vaan kolikot voi vaihtaa esimerkiksi leffalippuihin, pizzalahjakortteihin, superlahjakortteihin tai tietyn myymälän tai verkkokaupan lahjakortteihin, kuten Ikea, Zalando ja moni muu.

Kolikkosaldoaan voi kerryttää pidemmän aikaa, jolloin itselleen pystyy lunastamaan suurempaa arvoa olevia lahjakortteja. Eri palkkiot ovat eriarvoisia, joihinkin tarvitsee suuremman määrän kolikoita. Jäsenillä on myös mahdollisuus valita lahjoittaa ansaitsemiaan kolikoita hyväntekeväisyyteen, tai lahjoittaa niitä puiden istuttamiseen Amazonille.

Jäsenillä on siten omalla panoksellaan mahdollista osallistua ilmastonmuutoksen hillitsemiseen ja ympäristön suojelemiseen sekä auttamaan hädän alaisuudessa olevia.

 

Norstat kokemuksia ja mielipiteitä

Norstat kuluttajapaneeli on erittäin luotettava ja sen maksaa jäsenilleen heille kuuluvat palkkiot ja toimittaa lunastetut lahjakortit perille. Aktiiviset jäsenet saavat viikon ja kuukauden aikana useita kutsuja kyselyihin ja tutkimuksiin.

Kaikkein tyytyväisempiä jäseniä, ja parhaimpia Norstat kokemuksia on heillä, jotka osallistuvat aktiivisesti kyselyihin vastaamiseen ja he kokevat, että heillä on oikeasti mahdollisuus vaikuttaa asioihin, esimerkiksi siihen millaisia tuotteita markkinoille tulee. Norstat Finland on ESOMARin yritysjäsen.

 Rekisteröidy