Suomitutka kokemuksia

Suomitutka on Sanoman laaja kuluttajapaneeli, jossa suomalaiset saavat mahdollisuuden ilmaista mielipiteensä liittyen mediaan, tuotteisiin ja palveluihin sekä markkinointiin. Paneelin jäsenet kertovat mielipiteensä vastaamalla heille sähköpostitse lähetettäviin helppoihin online-kyselyihin.

Nämä kyselyt tulevat joko Sanomalta tai muilta yrityksiltä, jotka haluavat kuulla käyttäjien mielipiteitä. Kyselyihin vastataan silloin, kun se itselleen parhaiten sopii.

Kiitokseksi jokaisesta vastaamastasi kyselystä jäsen saa pienen rahallisen korvauksen, jonka voi käyttää lahjakortteihin, siirtää PayPal-tilille tai lahjoittaa hyväntekeväisyyteen. Liittymällä mukaan Suomitutkan paneeliin, jäsen osallistuu automaattisesti iPadin arvontaan.

Suomitutka on tutkimuspaneeli, jonka kautta Sanoma ja kolmannet osapuolet voivat lähettää osallistujille kyselyitä erilaisista aiheista ymmärtääkseen paremmin kuluttajien odotuksia, mieltymyksiä ja mielipiteitä.

Paneelin kautta Sanoma pyrkii ymmärtämään myös sitä, miten panelistit käyttävät Sanoman verkko- ja mobiilipalveluita, voidakseen kehittää palveluja edelleen käyttäjiä paremmin palveleviksi sekä mitatakseen mainonnan tehoa.

Suomitutka on perustettu vuonna 2012 ja sen paneeli on rakennettu yhteistyössä markkinatutkimuksiin erikoistuneen yrityksen, Nepa Insight Oy:n, kanssa, joka myös vastaa paneelin hallinnoinnista. Paneelin teknisen alustan toteutuksesta vastaa Cint AB, joka on tuttu nimi myös muista kuluttajapaneeleista.

 Rekisteröidy

 

Rekisteröitymisprosessi

Paneelin jäseneksi voi rekisteröityä täyttämällä rekisteröitymislomakkeen, joka löytyy Suomitutkan verkkosivulta. Klikkaamalla «Liity mukaan» pääset rekisteröitymislomakkeeseen. Käyttäjätunnuksena toimii sähköpostiosoite. Paneeliin voi rekisteröityä ainoastaan yhden kerran.

Rekisteröityminen useammalla sähköpostiosoitteella ei ole sallittua. Rekisteröitymislomakkeen täyttämisen jälkeen sinulle lähetetään antamaasi sähköpostiosoitteeseen vahvistusviesti, josta löytyy oma henkilökohtainen vahvistuslinkkisi. Klikkaamalla tätä linkkiä vahvistat jäsenyytesi paneelissa. Paneeliin liittyminen on ilmaista.

 

Miten se toimii?

Rekisteröitymisen jälkeen sinun tulee täyttää profiilisi tiedot vastaamalla sinulle esitettyihin kysymyksiin. Näiden kysymysten perusteella kartoitetaan sitä, millaiseen kuluttajaryhmään kuulut ja sen perusteella sinulle voidaan lähettää kyselyitä, jotka vastaavat sinun profiiliasi.

Suomitutka kyselyt lähetetään aina sähköpostiin. Sähköpostissa on mukana linkki, joka ohjaa itse kyselyyn. Kysely avautuu erilliseen ikkunaan ja vastaamisen voi aloittaa silloin kun se itselleen parhaiten sopii. Kyselyyn vastaamiseen on aikaa maksimissaan kolme tuntia aikaa sen jälkeen, kun olet klikannut linkkiä.

Joten linkkiä kannattaa käydä klikkaamassa vasta silloin, kun on juuri nyt aikaa vastata kyselyyn. Kyselyistä maksetaan rahallinen korvaus, korvaukset voi lunastaa joko lahjakortteina, siirtona omalle PayPal-tilille, josta ne voi sitten siirtää pankkitililleen tai korvauksen voi valita lahjoittaa hyväntekeväisyyteen.

 

Maksetut kyselyt

Suomitutkan jäsenenä saat kutsut kyselyihin sähköpostitse. Jokaisessa kyselykutsussa ilmoitetaan kyselyn arvioitu pituus ja vastaamisesta maksettava korvaussumma.

Sinulle lähetettävien kyselyiden määrä riippuu profiilistasi sekä siitä, kuinka monta profiiliisi sopivaa kyselyä on juuri sillä hetkellä käynnissä. Yleensä kyselyitä tulee kullekin panelistille muutama kuukaudessa. Voit myös määritellä paneelitililläsi sinulle ihanteellisimman kyselytiheyden, mutta sitä ei pystytä kuitenkaan lupaamaan, että se toteutuisi. Jokaisesta loppuun saakka vastaamastasi kyselystä saat kiitokseksi rahallisen korvauksen omalle paneelitilillesi. Korvauksen suuruus vaihtelee kyselyn pituudesta riippuen, mutta on yleensä 0,2–2 euron välillä. Saat tiedon korvauksen suuruudesta aina ennen, kuin aloitat kyselyyn vastaamisen.

 Rekisteröidy

 

Maksut ja palkkiot

Korvaukset voit lunastaa oman valintansa mukaan Presentcard.fi lahjakortteina, siirtona PayPal-tilille tai lahjoituksena WWF:lle. Korvauksen lunastaminen tapahtuu kirjautumalla paneelitilille, klikkaamalla siellä “profiilisi” ja “lunasta palkintoja”.

Lahjakortin voi lunastaa itselleen, kun kasassa on vähintään 10 €. PayPal -tilille kotiuttamisen voi tehdä silloin, kun korvauksia on kertynyt 5 €. Kannattaa ottaa huomioon, että PayPal ottaa siirtokorvauksena tietyn prosenttiosuuden siirtosummasta.

Joten on kannattavampaa siirtää kerralla isompi summa. WWF:lle lahjoituksen voi tehdä silloin, kun kasassa on vähintään 2,50 €. Korvauksien voi antaa kerääntyä pidemmän aikaa ja lunastaa sitten kerralla isomman summan.

 

Suomitutka kokemuksia

Kun ihmisiltä kysellään heidän Suomitutka kokemuksia, on hyvä ottaa huomioon, että Sanoma on erittäin tunnettu suomalainen yritys, johon ihmiset luottavat. Joten ei olekaan mikään ihme, että Suomitutka kuluttajapaneelin jäsenet ovat erittäin tyytyväisiä jäsenyyteensä.

Suomitutka maksaa korvaukset rahana, eikä pisteinä, ja tämä on erityisesti jäsenten mieleen, sillä he voivat ansaita kyselyiden avulla pienen määrä sivutuloja. Kyselyiden määrä voi vaihdella viikoittain riippuen siitä, kuinka paljon kyselyitä juuri sillä hetkellä on tarjolla, mutta kyselyitä tulee vähintään 2-4 viikon aikana. Suomitutkan jäsenet suosittelevat paneelin jäsenyyttä kaikille, jotka haluavat ansaita vähän ekstraa vastaamalla kyselyihin ja tutkimuksiin.

 Rekisteröidy