Yougov kokemuksia

YouGov on internetissä toimiva kansainvälinen markkinatutkimus ja data-analyysiyhtiö. Yhtiö on perustettu vuonna 2000 ja sen pääkonttori sijaitsee Iso-Britanniassa. YouGov on pörssilistattu yhtiö, jonka liikevaihto vuonna 2017 oli 107 miljoonaa puntaa.

Suomessa toimintoja hoitaa erillinen yhtiö. Maailmanlaajuisesti YouGovilla on yli 5 miljoonaa käyttäjää. YouGoviin voivat liittyä kaikki yli 15-vuotiaat Suomessa asuvat henkilöt, joilla on suomen kielen luku- ja kirjoitustaito.

Yhtiö tekee erilaisia tutkimuksia- ja kyselyitä hyvin erilaisista aiheista ja julkaisee niitä verkkosivustollaan. Suomessa YouGov ei ole niin tunnettu, kuin monet muut kuluttajapaneelit.

Mutta suomalaisten kuluttajien kannattaa ehdottomasti tutustua YouGov -sivustoon, sillä heillä kerätyillä pisteillä voi lunastaa superlahjakortteja, jotka on mahdollista muuttaa GoGift sivustolla erilaisiksi lahjakorteiksi, joita on tarjolla satoja erilaisia.

 

Rekisteröitymis prosessi

YouGovin jäseneksi pääsee liittymään heidän sivustonsa kautta. Paneeliin rekisteröityminen on aina ilmaista, henkilön ei tarvitse maksaa siitä mitään. Rekisteröitymisen voi tehdä joko Facebook -tunnuksilla tai perinteiseen tapaan sähköpostiosoitteella ja salasanalla.

 Rekisteröidy

 

Rekisteröitymisen jälkeen henkilön tulee täyttää lähtötietokysely, jossa selvitetään henkilön tilannetta ja kiinnostuksen kohteita, ja sen avulla henkilölle voidaan kohdentaa oikeanlaisia kyselyitä. Tämän jälkeen henkilö alaa vastaanottamaan hänen ilmoittamaansa sähköpostiin hänen profiililleen sopivia kyselyitä.

 

Miten se toimii

Paneeliin rekisteröitymisen jälkeen henkilö tulee vastaanottamaan sähköpostiinsa kutsuja kyselyihin. Kyselyiden määrä riippuu jäsenen profiilista ja siitä, kuinka paljon juuri sillä hetkellä on tarjolla hänen profiililleen sopivia kyselyitä.

Kyselyitä tulee päivittäin ja kenenkään ei tarvitse olla huolissaan siitä, että kyselyitä tulisi liian vähän. Kyselyn pituudesta ja sisällöstä riippuen, kustakin kyselystä maksetaan 50 – 150 pistettä. 100 pistettä vastaa noin arvoltaan noin 1,20 €.

Näihin kyselyihin vastaamalla henkilö kerää pisteitä, jotka on myöhemmin mahdollista muuttaa GoGift -superlahjakortiksi. Ansaittuja pisteitä voi myös käyttää osallistuakseen YouGov arvontoihin, joita on tarjolla joka kuukausi.

 

Yougov maksetut kyselyt

YouGov jäsenet saavat kutsut kyselyihin profiilissaan ilmoittamaansa sähköpostiosoitteeseen. Kyselyitä tulee päivittäin, useampi päivän aikana. Ei ole olemassa vakiomäärää sille, kuinka monta kyselyä tulee esimerkiksi viikon aikana, sillä se riippuu siitä, kuinka paljon henkilön profiiliin sopivia kyselyitä on juuri sillä hetkellä on tarjolla.

Sähköpostissa ilmoitetaan kuinka paljon aikaa kyselyyn vastaamiseen kuluu ja kuinka paljon pisteitä sen suorittamisesta henkilölle maksetaan. Pisteitä on kyselystä riippuen tarjolla yleensä 50 – 150 pistettä. 100 pisteen arvo on noin 1,20 €.

 

Arvonta

YouGov paneelin jäsenillä on mahdollista käyttää kyselyillä keräämiään pisteitä joka kuukausi pidettäviin arvontoihin. Arvonnassa on jaossa viisi palkintoa. Yksi henkilö voittaa superlahjakortin, jonka arvo on 2000 €. Tämän lisäksi neljä henkilöä voittaa superlahjakortin, joka on arvoltaan 700 €.

Superlahjakortin voi vaihtaa GoGift -sivustolla mieleisekseen lahjakortiksi. Valittavana on todella suuri valikoima erilaisia ja eriarvoisia lahjakortteja moniin eri myymälöihin. Valittavana on muun muassa XXL, Stadium, Power, Dressman, Lindex, Ikea, Cubus, BikBok, Zalando, Tui, Tjäreborg, Nike ja monia, monia muita. Kaikki lahjakortit, joihin superlahjakortin voi vaihtaa, löytyvät GoGiftin verkkosivustolta.

Kuukausiarvontaan voi osallistua kahdella eri tavalla:

  • Siirtämällä pisteitä arvontaan ”Minun YouGov” -sivulla tai sillä sivulla, jolle sinut ohjataan välittömästi kuhunkin kyselyyn vastaamisen jälkeen.
  • Vastaamalla tutkimukseen, jonka tiedoissa on mainittu, että osallistumisesta palkitaan arvoilla.

Mitä enemmän henkilöllä on arpoja, sitä suuremmat ovat hänen voittomahdollisuutensa.

 Rekisteröidy

 

Maksut ja palkkiot

YouGov-paneelin jäsenenä pisteet voi käyttää GoGift superlahjakortin ostamiseen. SuperLahjakortilla voi valita vapaasti kaikista GoGift -sivuston lahjakorteista eli yli sadan myymäläketjun ja jännittävän elämyksen joukosta.

Valinnan voi tehdä kolmen eri lahjakortin väliltä. 15 Euron lahjakortin ostamiseen tarvitset 1500 pistettä, 30 Euron lahjakorttiin 2500 pistettä ja 50 Euron lahjakorttiin 4000 pistettä. Muutaman päivän sisällä lahjakortin tilaamisen jälkeen henkilö saa sähköpostia suoraan Presentcard.fi-palvelusta. Viestissä on koodi, jota tarvitaan lahjakortin valitsemiseen.

Valittavana on muun muassa XXL, Stadium, Power, Dressman, Lindex, Ikea, Cubus, BikBok, Zalando, Tui, Tjäreborg, Nike ja monia, monia muita. Suositeltavaa onkin säästää pisteitään ja lunastaa kerralla suurempi määrä superlahjakortteja, joilla voi sitten lunastaa esimerkiksi itselleen matkalahjakortteja ja päästä nauttimaan kerätyillä pisteillään ulkomaan lomasta.

Lunastetut palkkiot ovat verotettavaa tuloa, jonka YouGov ilmoittaa vuoden lopussa verottajalle, joten henkilön ei itse tarvitse huolehtia siitä. Kerätyt pisteet eivät ole verotettavia ennen kuin niitä käytetään palkkion lunastamiseen. Joten henkilö voi kerätä pisteitä esimerkiksi kahden vuoden ajan ja vasta sitten lunastaa ne kerralla, jolloin ne vasta ilmoitetaan verottajalle.

 

Yougov kokemuksia ja mielipiteitä

YouGov -paneelin suomalaiset jäsenet ovat hyvin tyytyväisiä paneelin toimintaan ja heille toimitettavien kyselyiden määrään, sekä pisteiden keräysvauhtiin ja lunastettaviin palkkioihin.

Jäsenien yleinen mielipide on se, että he suosittelisivat paneelia ystävilleen ja tuttavilleen ja jakavat mielellään heille YouGov kokemuksia. Joten jos tämä kyseinen kuluttajapaneeli ei ole sinulle vielä entuudestaan tuttu ja et ole vielä sen jäsen, suosittelemme sinua liittymään ja aloittamaan ansaitsemaan pisteitä, joilla voit lunastaa itsellesi mukavia palkkioita tai osallistua arvontoihin.

 Rekisteröidy

 

Aiheeseen liittyy